• Zadzwoń: +48 695 325 095
  • +48 89 532 24 91
  • Oddział w Warszawie: tel kom.: +48 695 642 448

Aktualności

24 XI 2017

Krewetkowe ciasteczka na salatce z cytrusów

Składniki:

  • 50 dkg odwłoków małych krewetek
  • 4 młode cebulki ze szczypiorem
  • 3/4 szklanki sosu Aioli
  • 2 szklanki dobrej tartej bułki
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • 1 pomarańcza podzielona na części
  • 1 cytryna podzielona na części
  • 0.5 grejpfruta podzielonego na części
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
W misce wymieszać krewetki, posiekane drobno białe części cebulek, sos Aioli, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Dodać bułkę tartą w takiej ilości aby powstałe "ciasto" pozwoliło się formować w nieduże okrągłe ciastka. Na patelni rozgrzać olej, smażyć przygotowane ciastka po około 4 minuty z każdej strony.

W między czasie wymieszać części cytrusów z mielonym imbirem i pokrojonym drobno zielonym szczypiorem, przyprawić lekko solą i pieprzem. Podając sformować z sałatki kopczyk, na nim ułożyć ciastka z krewetek udekorowane kleksem sosu Aioli.

powrót

Formularz kontaktowy

Zapytaj nas o ofertę lub wycenę

wyślij

Strona korzysta z plikow cookies w celu realizacji uslug i zgodnie z Polityka plikow Cookies. Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu w Twojej przegladarce.