• Zadzwoń: +48 695 325 095
  • +48 89 532 24 91
  • Oddział w Warszawie: tel kom.: +48 695 642 448

Aktualności

24 XI 2017

Losos marynowany w cytrusach

Składniki:

  • 300g świeżego łososia ze skórą
  • 2 pomarańcze
  • 2 małe avocado
  • 1 limonka
  • 1/2 ogórka
  • 1 cytryna
  • 100g pomidorków cherry
  • 25g kaparów
  • 40g cukru
  • serek śmietankowy
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
  • koper, szczypiorek

Sposób przyrządzenia:
Filet z łososia myjemy i osuszamy. Kroimy cytrusy w plastry. Łososia, solimy, pieprzymy oraz posypujemy cukrem, a następnie okładamy plastrami cytrusów i wstawiamy do lodówki.

Ryba powinna się marynować co najmniej 2-3 godziny, ale będzie smaczniejsza jeśli pozostanie w chłodnym miejscu przez całą noc. Przygotowujemy dip. Kroimy w drobną kosteczkę awokado i ogórek.

Szatkujemy świeże zioła. Kroimy w ćwiartki pomidory koktajlowe. W salaterce mieszamy serek śmietankowy, z ogórkiem i awokado. Dodajemy oliwę z oliwek, kapary, ponpomidorki i ziela.

Porcję tak wymieszanego dipu kładziemy na talerzu, obok serwując cienkie piastry marynowanego łososia.

powrót

Formularz kontaktowy

Zapytaj nas o ofertę lub wycenę

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez administratora danych. w celu nawiązywania kontaktu oraz wysyłania materiałów marketingowych oraz aktualnych ofert sprzedaży.
Podaję dane osobowe dobrowolnie i oświadczam, że są one zgodne z prawdą.
Zapoznałem(-am) się z treścią klauzuli informacyjnej, w tym z informacją o celu i sposobach przetwarzania danych osobowych oraz prawie dostępu do treści swoich danych, prawie ich poprawiania, ograniczenia przetwarzania oraz prawie do wycofania zgody na przetwarzanie moich danych osobowych.
wyślij

Informujemy, że wszystkie Twoje dane są chronione uwzględniając aktualne przepisy RODO. Korzystamy również z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Prawem Telekomunikacyjnym.
Administrator Danych, Polityka Prywatności.