• Zadzwoń: +48 695 325 095
  • +48 89 532 24 91
  • Oddział w Warszawie: tel kom.: +48 695 642 448

Aktualności

24 XI 2017

Losos marynowany w cytrusach

Składniki:

  • 300g świeżego łososia ze skórą
  • 2 pomarańcze
  • 2 małe avocado
  • 1 limonka
  • 1/2 ogórka
  • 1 cytryna
  • 100g pomidorków cherry
  • 25g kaparów
  • 40g cukru
  • serek śmietankowy
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
  • koper, szczypiorek

Sposób przyrządzenia:
Filet z łososia myjemy i osuszamy. Kroimy cytrusy w plastry. Łososia, solimy, pieprzymy oraz posypujemy cukrem, a następnie okładamy plastrami cytrusów i wstawiamy do lodówki.

Ryba powinna się marynować co najmniej 2-3 godziny, ale będzie smaczniejsza jeśli pozostanie w chłodnym miejscu przez całą noc. Przygotowujemy dip. Kroimy w drobną kosteczkę awokado i ogórek.

Szatkujemy świeże zioła. Kroimy w ćwiartki pomidory koktajlowe. W salaterce mieszamy serek śmietankowy, z ogórkiem i awokado. Dodajemy oliwę z oliwek, kapary, ponpomidorki i ziela.

Porcję tak wymieszanego dipu kładziemy na talerzu, obok serwując cienkie piastry marynowanego łososia.

powrót

Formularz kontaktowy

Zapytaj nas o ofertę lub wycenę

wyślij

Strona korzysta z plikow cookies w celu realizacji uslug i zgodnie z Polityka plikow Cookies. Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu w Twojej przegladarce.